У Харківській області можуть ввести погодинне водопостачання: подробиці

Через велику заборгованість у громаді на Харківщині хочуть ввести графік подачі води

Абоненти Великобурлуцького КВКП "Водоканал" заборгували перед підприємством понад 1 млн. 380 тисяч гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Великобурлуцької ТГ.

За інформацією начальника КВКП "Водоканал" Анатолія Шкавро, підприємство наразі надає послуги з водопостачання, водовідведення, вивезення твердих та рідких побутових відходів майже 1000 абонентам – мешканцям селищної територіальної громади.

На час дії воєнного стану, для підтримки всіх громадян України, держава ввела мораторій в частині не застосування пені та штрафних санкцій на заборгованість за комунальні послуги, що є вкрай необхідним. Однак це не звільняє споживачів від абонентської плати.

Навіть якщо законом і передбачено, що у разі несплати або оплати не в повному обсязі, комунальні послуги будуть надаватися безперешкодно та не будуть нараховувати пеню і штрафи, комунальники закликають споживачів оплачувати поточні платежі за надані послуги, адже від цього залежить життєдіяльність самого комунального підприємства та своєчасність виплати заробітної плати працівникам.

"Незважаючи на складні умови, працівники комунальної служби роблять все, щоб водопостачання та водовідведення для мешканців Великобурлуцької громади були доступними цілодобово. Оперативно усуваються пошкодження мережі, своєчасно вивозяться тверді та рідкі побутові відходи.

Але на сьогодні підприємству мешканці громади заборгували 1 млн. 380 тисяч гривень.

В період окупації, в 2022 році, у КВКП "Водоканал" виникла заборгованість перед енергопостачальною компанією України в сумі 530 тисяч гривень, яка на даний час залишається не погашеною. У разі, якщо підприємство найближчим часом не розрахується за використану електроенергію, водопостачання споживачам буде здійснюватися погодинно, згідно графіка", – зазначають на комунальному підприємстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Генерал Сирський повідомив, що відбувається на Куп’янському напрямку

Стратегічних успіхів на Куп‘янському напрямку ворог не має. Про це повідомив Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, інформують "Коментарі. Харків". "Мета росіян зрозуміла – вони хочуть знову окупувати місто. Сили оборони дають гідну відсіч російським окупантам, зривають їх спроби просуватися вперед. Слава українським воїнам", – написав генерал у Телеграм.

Очільник області не задоволений роботою комісій щодо компенсацій на відновлення житла

Реалізацію програми єВідновлення в регіоні обговорили на апаратній нараді під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, інформують "Коментарі. Харків".

Всього на Харківщині компенсації у межах програми єВідновлення за пошкоджене майно перевищили 835,7 мільйонів гривень.

"Програма єВідновлення є одним із пріоритетних напрямків нашої роботи. Очільник кожної громади, міської та районної військових адміністрацій в регіоні, де дозволяє безпекова ситуація, має докласти максимум зусиль, аби комісії з обробки заяв на компенсацію за пошкоджене або знищене майно набрали темп роботи. Вимагаю від керівників РВА взяти на контроль це питання", – сказав Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися