Світлична в Парижі зустрілася з екс-послом ЄС в Україні Хюгом Мінгареллі

Зустріч відбулася на наступний день після засідання Бюро Конгресу регіональних влад Ради Європи в Парижі, де Світлична в якості віце-президента представляла Україну

У середу, 5 лютого, віце-президент Палати Регіонів Конгресу регіональних влад Ради Європи Юлія Світлична провела зустріч з екс-послом Європейського Союзу в Україні Хюгом Мінгареллі. Про це сама Світлична повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Саме за часів каденції Хюга Мінгареллі як Посла ЄС Україна отримала безвіз і уклала найважливіші угоди з європейськими країнами. Великий дипломат, надійний друг", - підписала депутат відповідну фотографію.

Зазначимо, що Світлична та Мінгареллі зустрілися в Парижі, де напередодні депутат Харківської обласної ради представила Україну на засіданні Бюро Конгресу регіональних влад Ради Європи, як віце-президент організації.


Варто зауважити, що Юлію Світличну і Хюга Мінгареллі пов'язують давні дружні стосунки. В якості посла ЄС він неодноразово бував у Харкові, приділяючи особливу увагу даному регіону.

Вперше посол ЄС відвідав Харківську область відразу після свого призначення - в 2016 році. Він одразу наголосив, що співпраця з цим регіоном - серед пріоритетів представництва ЄС в Україні.

Під час першого візиту в Харківську область Хюг Мінгареллі разом з Юлією Світличної взяв участь у відкритті регіонального представництва ЄБРР в Харкові. Надалі зустрічі керівництва Харківщини та Представництва ЄС проходили в постійному режимі. Зокрема, Хюг Мінгареллі став одним із спікерів Х Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи", який відбувся в Харкові у вересні 2018 року.

У 2019 році темою для переговорів голови ХОДА і Глави Представництва ЄС в Україні стало розширення співпраці, зокрема, за програмами підтримки малого і середнього бізнесу та напрямками впровадження енергоефективних заходів, реформування системи охорони здоров'я, участі харківських вузів у програмах "Еразмус " і "Горизонт 2020".




Джерело: https://comments.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися