Що учора відбувалось на одному з вокзалів Харкова (ФОТО)

У Харкові привітали залізничників з професійним святом, який відбувся напередодні

До Дня залізничника фахівцям вручили подяки начальника Харківської ОВА та нагороди Харківської міськради. Крім того, директору виконавчому регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Українська залізниця" Миколі Уманцю присвоїли звання "Почесний громадянин Харківської області". Урочистості з нагоди Дня залізничника пройшли на вокзалі Харків-Пасажирський.

"Ті виклики, які перед нами поставила війна, протягом цих двох років ми долали спільно. Перші тижні були найважчими, адже треба було організувати безпечну евакуацію громадян. Завдяки роботі залізничників змогли евакуювати тисячі людей у більш безпечні регіони. Окрім того, працівники залізниці здійснювали доставку гуманітарної допомоги та інших вантажів, зразково виконували свій обов’язок. Дякуємо, що допомагаєте тримати лінію оборони. Лише спільними зусиллями можемо перемогти", – зазначив Олег Синєгубов.

Також до привітання залізничників долучилися керівники обласної та міської ради, Нацполіції в Харківській області та військові.

"Ви ризикували своїм життям, але рятували інших. А зараз люди повертаються залізницею додому. І ще я пам’ятаю, як у пасажирських вагонах до міста привозили продукти харчування. Ми розвантажували їх і тунелями метрополітену на станції, де на той момент проживало близько 160 тисяч харків’ян, доставляли їжу. Життя триває завдяки вам!" - підкреслив міський голова Харкова Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Генерал Сирський: окупанти нарощують зусилля, щоб захопити висоти на Куп’янському напрямку

На ділянці Ягідне - Куп'янськ-Вузловий противник зазнав значних втрат, зупинив активні дії і наразі проводить перегрупування. Про це повідомив Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, інформують "Коментарі. Харків".

"Силами 6 загальновійськової та 1 танкової армій противник продовжує вести наступальні дії в районі Куп'янського лісу, Першотравневого та Орлянського. Нарощує зусилля із захоплення панівних висот, оволодіння Синьківки та створення сприятливих умов для захоплення Куп'янська", – зазначає генерал.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися