У Харківській області проходить видача гуманітарної допомоги: що отримують мешканці

Допомогу роздали мешканцям Дергачівської та Липецької громад

У Дергачівській громаді продовжують видавати гуманітарну допомогу мешканцям. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка.

Так, завдяки волонтерському логістичному центру ХАБ Вокзал 250 гігієнічних наборів отримали багатодітні родини та люди із вадами здоров'я, які проживають у Дергачах.

Американська міжнародна організація Global Empowerment Mission надала 1440 сімейних продуктових наборів для жителів Дергачів.

Благодійний фонд Європейські Традиції Доброчинності ETOC доставив продуктові набори та теплий одяг для мешканців Прудянського старостинського округу.

Також поліцейські разом з волонтерами доставили 400 продуктових наборів жителям Липецької територіальної громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Гуманітарну допомогу отримали пенсіонери, а також люди з обмеженими можливостями, які мешкають на території деокупованих сіл Липці, Слобожанське та Борщова.

Помічник начальника ГУНП в Харківській області В’ячеслав Марков разом із волонтерами громадської організації "Рестар+" доставили громадянам 400 пакунків з продуктами тривалого зберігання. Жителі отримали м'ясні консерви, каші, локшину, макарони, соняшникову олію, консерви овочеві та сіль.

Населені пункти Липецької територіальної громади межують з російською федерацією, розташовані в безпосередній близькості до лінії фронту та сильно зруйновані внаслідок тривалих артилерійських обстрілів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків втратить приблизно 4 мільярди гривень "військового ПДФО": як це вплине на місто

У міських бюджетів забрали "військове ПДФО". Як це вплине на Харків? Які статті видатків у Харкові можуть зразу "відпасти" через брак коштів у бюджеті і чи залишиться бюджет Харкова профіцит ним – журналіст сайту "Коментарі. Харків" запитала у експертів.

Політолог Аналітичного центру "Обсерваторія демократії" Антон Авксентьєв зазначає, що за перші дев’ять місяців 2023 року до міського бюджету Харкова надійшло 2,6 мільярдів гривень "військового ПДФО", що склало 17% його дохідної частини. З 1 жовтня 2023-го і до кінця того року, в якому буде скасовано воєнний стан, усі податки військовослужбовців зараховуватимуться виключно до Державного бюджету. Відповідно, для Харкова це близько 3,5-4 мільярдів грн. недоотриманих коштів на рік. Як це вплине на Харків – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися