Харків потрапив у зону ризику через спалахнувший епідпроцес COVID-19, - МОЗ

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко каже, що Харківська область не готова до пом'якшення карантину

Харківська область опинилася в зоні ризику і не готова до пом'якшення карантину через те, що тут розпочався активний епідпроцес коронавірусу. Про це сьогодні заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Київ та Чернівецька область вийшли на пом'якшення. До цього вони не могли впроваджувати пом'якшення, оскільки вони перевищували інцидентність, завантаженість ліжок та відсоток виявлення тих, хто тестується, і динаміка дозволяє їм перейти до пом'якшення карантинних заходів. В той же час вже в Харківській області значно зростає динаміка виявлення випадків і зростання випадків хвороби порівняно з попередніми тижнями. Це свідчить про те, що у Харківській області розпочався активний епідпроцес", - сказав Ляшко.

На сьогоднішній день, за словами санлікаря, в області перевищені коефіцієнт виявлення випадків коронавірусу і динаміка. Так, норма виявлення випадків коронавірусу повинна становити менше 11%, а в Харківській області сьогодні цей показник дорівнює 12,59%. Динаміка і зовсім перевищує в два рази - 21,95%, а повинна бути менше 10%.

В Харківській області станом на ранок 18 червня зафіксували 1707 випадків коронавірусу. 66 людини померли, четверо - в минулу добу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися