Харківщина є пріоритетною областю для допомоги Швейцарії наступного року

Наступного року Швейцарія посилить допомогу Харківщині

Плани з посилення співпраці на 2024 рік між Швейцарією, Всесвітньою продовольчою програмою ООН, FSD та Харківською ОВА обговорили на спільній нараді на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Засідання присвятили темі гуманітарного розмінування постраждалих та деокупованих територій Харківщини. Нині в області працює від профільних швейцарських організацій 3 машини для розмінування. Наступного року FSD та ВПП ООН скерують ще 4 одиниці спецтехніки в область. 

"Ми щиро вдячні за ваш внесок та допомогу у розмінування Харківщини. В області тривають навчання саперів. Тому кадровий потенціал дуже високий. Для пришвидшення темпів розмінувань їм необхідно більше спецтехніки", - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Також організації збільшуватимуть кількість піротехнічних розрахунків з наступного року. Крім того, за підтримки FSD, посольства Швейцарії і ВПП ООН тривають кінологічні вишколи собак-саперів, які будуть відправлені на розмінування Харківщини. 

"Уряд Швейцарії виділить 100 мільйонів франків на розмінування постраждалих територій України на наступні 4 роки. Ці кошти розраховані в тому числі на закупівлю машин для розмінування та спецтехніки для розгрібання завалів. Харківщина залишається пріоритетною областю для нашої роботи", - зазначила керівниця гуманітарної групи Посольства Швейцарії в Україні Лю Форнара.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області зводять ще одне велике бомбосховище

Вартість цього об’єкта майже 73 млн грн, будівництво розраховане на 2 роки.

"На сьогодні облаштували тимчасові проїзди та споруди, фундаментну плиту, а також здійснено земляні роботи. Будівельники до кінця місяця планують завершити роботи з улаштування зовнішніх монолітних стін укриття.

Олег Синєгубов також підкреслив, що укриття також відповідатиме високим стандартам безпеки та стане тим безпечним освітнім середовищем, де можна буде проводити заняття для дітей в режимі офлайн.

Де будують укриття – читайте за посиланням.

Чи буде підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня повідомили у Міненерго

Низка ЗМІ та телеграм-каналів поширили недостовірну інформацію про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року, посилаючись у своїх повідомленнях на інтерв’ю голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства енергетики України.

"Сам спікер не робив таких стверджень у своєму інтерв’ю. НКРЕКП публічно спростувала інформацію, викладену у журналістських повідомленнях. Своєю чергою Міненерго звертається до українських журналістів бути пильними та не спотворювати інформацію, особливо у таких важливих та чутливих для населення питаннях, як підвищення тарифів", – зазначають у міністерстві.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися