У Харківській області ввели карантин через сказ: що відомо

У Кегичівській громаді зафіксовано випадок сказу кота: на території села Рояківка введено карантинні обмеження

Красноградське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що в селі  Рояківка Кегичівської селищної ради зареєстровано та лабораторно підтверджено випадок сказу безпритульного кота, інформують "Коментарі. Харків".

Кіт забрів на подвір’я домогосподарства та при спробі вигнати його вкусив господарку за ногу. Невдовзі він загинув. Спеціалістами Кегичівської дільниці ветеринарної медицини Красноградської районної лікарні було відібрано матеріал для лабораторного дослідження та направлено до Харківської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, де в патологічному матеріалі виявлено вірус сказу, що підтверджено експертизою.

Рішенням позачергового засідання місцевої протиепізоотичної комісії при Кегичівській селищній раді №4 від 20.11.2023 року село Рояківка оголошено неблагополучним пунктом щодо сказу тварин та введено карантинні обмеження. Визначено загрозливу зону – село Гутирівка. Затверджено План комплексних заходів щодо ліквідації сказу в зазначених пунктах, згідно з чинною інструкцією щодо профілактики та боротьби  зі сказом тварин.

Наразі у селі Рояківка фахівцями Кегичівської дільниці Красноградської  районної  державної  лікарні ветеринарної медицини проводиться  щеплення проти сказу всіх наявних тварин.

Загалом від початку року на території Кегичівської селищної ради зафіксовано 3 випадки сказу тварин.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова відповів на обурення українців, військові підтримали

Ігор Терехов відповів на "скандальну" статтю видання Forbes, яке опублікувало видатки бюджетів обласних центрів України на благоустрій та оборону країни. В цьому рейтингу Харків опинився на передостанньому місці за кількістю виділених коштів на ЗСУ.

Мер Харкова повідомив, що за час повномасштабної російської агресії з бюджету Харкова було виділено 825 мільйонів гривень на забезпечення оборони та безпеки міста. У 2023-му – 474 мільйони гривень.

"Усі бригади, які зверталися за підтримкою до Харкова, отримали цю підтримку. Жодній військовій частині ми не відмовили.

Крім цього, практично всі комунальні підприємства міста системно і безоплатно надають необхідну допомогу армії та іншим структурам, задіяним у захисті нашої країни та її населення", – підкреслив Ігор Терехов.

Хто з військових підтримав мера Харкова, та на що ще витрачають гроші з бюджету – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися