У стратегічно важливій громаді на Харківщині завершують відновлення перших будинків

Саме сюди евакуюють велику кількість мешканців прифронтових громад

Усього в Старосалтівській громаді за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевих бюджетів відновлюється 19 об’єктів на суму понад 570 мільйонів гривень. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Зокрема, 1 будинок уже відновили, ще 3 – на завершальній стадії. Низка об’єктів є перехідними на наступний рік.

"Відновлюємо 17 житлових будинків, заклад освіти та будівлі, де буде розміщено амбулаторію, ЦНАП. Ступінь реалізації об’єктів різний. Зокрема, у частину будинків, які вже зроблені, можуть заїжджати люди та подаватися на програму єВідновлення, щоб отримати кошти на внутрішній ремонт житла. Окремо поставили завдання місцевим органам самоврядування посилити комунікацію з людьми похилого віку, щоб допомогти подати їм заявку через ЦНАП чи Дію", – зазначив Олег Синєгубов.

На наступний рік також готують проєкти з відновлення житлового фонду, освітніх та медичних закладів, оскільки ці напрямки є пріоритетними у відбудові.

"Старосалтівська громада є однією з найбільш постраждалих, адже приблизно 50% інфраструктури було частково або повністю зруйновано. Ця громада є стратегічно важливою, бо коли з міста Вовчанськ проходить евакуація, люди частково виїжджають саме у Старий Салтів. Тому тут необхідно налагодити надання освітніх та медичних послуг", – додав начальник Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ.

Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Для цього є декілька способів – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися