У Харкові зустріли Food Train, який прибув з нагоди Дня подяки (ОНОВЛЕНО)

Такий проєкт – знак вдячності усім, хто рятував харків’ян у важкі часи на початку війни

Потяг приїхав до міста, аби у традиційне американське свято віддячити тим, хто найбільше допомагав харків’янам у найстрашніші дні широкомасштабного вторгнення – медикам, волонтерам, залізничникам, , працівникам ДСНС, правоохоронцям.

Перший у світі соціальний проєкт Food Train вдалось реалізувати за підтримки Фонду Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation), який активно допомагає українцям під час війни.

Від початку повномасштабного вторгнення саме правоохоронці та рятувальники першими прибувають на місце обстрілів, розбирають руїни та рятують людські життя. Завдяки злагодженій і тісній співпраці із залізничниками вдалось вивезти з обстрілюваного міста тисячі мешканців Харкова і передмістя, які тікали від постійних бомбардувань.

За даними поліції Харківщини, з нагоди Дня подяки кухарі частували гостей святковими стравами. Традиційну запечену індичку, картоплю та гарбузовий пиріг роздали всім присутнім та подякували за щоденну працю, яка допомагає прифронтовому регіону втриматись і продовжити рух до перемоги.

В Укрзалізниці повідомили, що поїзд-кухня, який вчора відправився з Києва до Харкова та Ізюма на День подяки, успішно прибув до обох міст та виконав покладену на нього місію – нагодувати святковою їжею мешканців прифронтових регіонів та ті цивільні служби, які забезпечують повноцінне функціонування міст.

Команда кухарів приготувала у Food Train 1720 порцій їжі за цей час: завдяки волонтерам Save Ukraine її отримали, зокрема, ті, хто вимушено виїхав зі своїх домівок через повномасштабне вторгення. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ.

Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Для цього є декілька способів – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися