Громаді на Харківщині передали важливе обладнання Tesla

Куп'янська міська територіальна громада отримала шість систем зберігання енергії Tesla Powerwall 2.0

Шість систем Tesla Powerwall 2.0 для Куп’янської громади передали міжнародні організації для забезпечення безперебійного електропостачання закладів охорони здоров’я та ЦНАПу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Куп’янської МВА.

Tesla Powerwall 2.0 – це акумулятор, який накопичує енергію, виявляє перебої в роботі та автоматично стає джерелом енергії, коли мережа вимикається. На відміну від бензинових генераторів, Tesla Powerwall підтримує світло та заряджання гаджетів без обслуговування, палива та шуму.

Куп'янській громаді вдалося отримати це обладнання завдяки співпраці Міністерства цифрової трансформації України, Уряду Польщі, Інституту телекомунікацій – Національний дослідний інститут (м. Варшава), американської благодійної організації Direct Relief, Tesla Inc., БО “Благодійний фонд Євгена Пивоварова", Харківської обласної військової адміністрації та особистої підтримки начальника ХОВА Олега Синєгубова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ.

Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Для цього є декілька способів – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися