У Харкові чорнобильці влаштували протест біля стін диспансеру та загрожують голодуванням

Учасники акції протесту перекрили дорогу до обласного диспансеру і написали відкритий лист представникам влади

Чорнобильці, госпіталізовані до Харківського обласного диспансеру радіаційного захисту, мають намір розпочати голодування. Як повідомляє Суспільне, про це йдеться у їхньому зверненні до голови Харківської облдержадміністрації, голови Харківської облради, народних депутатів, депутатів місцевих рад, представників правоохоронних органів та ЗМІ, яке учасники протесту чорнобильців зачитали сьогодні під час протесту біля диспансеру 22 червня. 

"Попереджаємо недолугу владу, що ми будемо захищати своє життя та лікарню від протиправних зазіхань всіма доступними засобами. Пацієнти диспансеру, що знаходяться на стаціонарному лікуванні, мають намір розпочати акцію голодування", — зазначено у зверненні.

За інформацією директорки медзакладу Ірини Пирогової, зараз на лікуванні близько 40 чорнобильців.

Учасники протесту стверджують, що лікарня не відповідає санітарним вимогам для боротьби з СOVID, заклад розташований надто близько до міського парку, а серед персоналу диспансеру відсутні інфекціоністи.

"В умовах, коли на лікуванні у диспансері знаходяться люди, які не інфіковані на СOVID-19, влада фактично здійснює замах на акт біологічного тероризму. І вона обов'язково понесе за це невідворотне покарання! За нашою інформацією, влада має можливість розміщення СOVID-хворих у інших лікувальних закладах міста та області, в тому числі тих, що пустують", — йдеться у зверненні чорнобильців.

Лист підписали представники організацій чорнобильців Володимир Проскурін, Анатолій Вінник, Анатолій Губарєв, Анатолій Шевченко.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися