У Харкові продовжили карантин

В ХОДА кажуть, що ситуація в Харківській області негативно стабільна

У Харківській області прийняли рішення не послаблювати обмеження, а сам карантин продовжити до 31 червня. Про це повідомили на засіданні регіональної комісії з питань техногенної та екологічної безпеки.

Губернатор Олексій Кучер говорить, що ситуація в Харківській області, де інфіковано 1811 людей, залишається негативно стабільною.

“Динаміка захворюваності у нас збільшується, і це дуже погано. До п'ятниці ми вийшли на показник, який перевищив 12 осіб на 100 тис. населення. Якщо б з п'ятниці по сьогоднішній день ситуація не змінилася, то ми б мали взагалі посилювати карантинні заходи. На сьогоднішній день ситуація стабілізувалася: за вчора у нас при тому, що було зроблено достатню кількість тестів, зафіксовано 6 випадків", - кажуть в ХОДА.

90% випадків коронавірусу зафіксували в Харкові і 10% - у районах області. У випадку, якщо динаміка захворюваності в області буде стабільно поліпшуватися хоча б протягом тижня, КТЭБ прийме рішення про ослаблення карантинних заходів. Але поки всі заходи зберігаються.

Нагадаємо, з сьогоднішнього дня, 22 червня, в Харкові посилили контроль за дотриманням карантину. Про це попереджають в облуправлінні Національної поліції. Тим, хто порушить правила карантину, загрожує чималий штраф і навіть в'язниця.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися