Лісівники показали, що робиться у лісах Харківщини та Полтавщини (ФОТО)

У Харківській області відновлюють ліси новим методом

Протягом осіннього садіння лісу в філіях Слобожанського лісового офісу було посаджено 12,8 млн сіянців деревних порід.

Так, у Полтавській області: висаджено 8,9 млн сіянців. Найбільше лісу посаджено на території Миргородської та Полтавської філій – 3,6 та 2,6 млн сіянців.

Харківська область: висаджено 3,8 млн сіянців. Найбільші обсяги робіт із садіння лісу виконанні у Зміївській філії – 2, 5 млн та близько 800 тисяч штук у Гутянській філії.

Цієї осені лісівники змінили підхід у створенні лісів, орієнтуючись на садіння нових лісових насаджень на деградованих землях, переданих громадами. Слід відзначити, що майже половина лісів була створена шляхом лісорозведення.

Загалом у 2023 році лісогосподарські філії Полтавської та Харківської області ДП "Ліси України"висадили понад 18,3 млн сіянців листяних та хвойних порід у межах екологічної ініціативи "Зелена країна". 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові встановлюють спеціальні пішохідні переходи

Для захисту пішоходів від падіння снігу та бурульок у Харкові обладнають спеціальні переходи

У рамках підготовки до зими бригади КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство" встановлюють пішохідні переходи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Вони призначені для захисту пішоходів від падіння снігу та бурульок. Де встановили такі конструкції – читайте за посиланням.

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ.

Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Корисні контакти – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися