Копи розповіли, кого покарають за зрив карантину в кафе і на харківських пляжах

Відтепер поліція в Харківській області працює в посиленому режимі і буде більш активно здійснювати перевірки, які, в першу чергу, торкнуться кафе, ресторанів і пляжів

На сьогоднішньому засіданні регіональної комісії з питань техногенної та екологічної безпеки розповіли про те, як саме будуть посилювати контроль за дотриманням карантину в Харківській області. Начальник облуправління Національної поліції Валерій Сокуренко каже, що з сьогоднішнього дня поліція буде більш активно здійснювати перевірки, які, в першу чергу, торкнуться кафе, ресторанів і пляжів.

“Будемо звертати увагу на масковий режим, наявність засобів гігієни, антисептичних засобів, дотримання соціальної дистанції. Не може бути столиків більше, ніж дозволяє приміщення. Щодо пляжів - шезлонги не повинні стояти один біля одного. Відповідати за порушення будуть не громадяни. З ними ми будемо проводити роз'яснювальну роботу. Відповідальність накладати на директора і господаря закладу", - розповів Сокуренко.

Крім того, копи візьмуться і за громадський транспорт, в якому всі повинні бути в масках.

У поліції ще раз нагадують: за порушення правил карантину та санітарних норм законом передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність: штрафи від 17 до 170 тис. грн. або тюремне ув'язнення на термін від 3 до 8 років.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися