У Харкові готуються до блекауту: подробиці

Магазини, аптеки та заклади харчування закупають генератори для роботи без світла

Суб’єкти господарювання обладнують свої заклади джерелами автономного живлення, щоб у випадку перебоїв з електропостачанням мати можливість забезпечувати харків’ян необхідними товарами, ліками, пальним тощо. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Станом на сьогодні під час блекаутів у місті готові працювати 1021 продовольчий магазин, 178 магазинів непродовольчих товарів, 316 аптек і 128 АГЗС. До можливих відключень електроенергії підготувалися 16 ветеринарних клінік та 35 зоомагазинів, а також 64 заклади харчування.

У разі нетривалих відключень (від двох до чотирьох годин) більшість магазинів і аптек продовжуватимуть обслуговувати покупців протягом світлового дня навіть без генераторів. Крім того, у світлий час доби в місті працюють усі 48 ринків і торговельних майданчиків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові декомунізують центр міста (ФОТО)

У центрі Харкова, на вулиці Сумській декомунізують одну з будівель. Про це повідомляють спостерігачі у соцмережі, інформують "Коментарі. Харків".

Так, на фото видно, що комунальники закривають колони на одній з будівель у центрі Харкова прапорами України. На цих колонах є ліпнина з зображеннями комуністичних символів, серпів та молотів. Зазначається, що згодом цю ліпнину мають замінити.

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ.

Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Корисні контакти – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися