Як забезпечують дровами мешканців Харківщини до опалювального сезону

Жителі Харківщини отримають допомогу на придбання дров

Загалом в області потребують допомоги у придбанні твердого палива близько 40 тисяч домогосподарств, які є соціально  незахищеними. Про це на брифінгу повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Близько 6,4 тисячі домогосподарств дровами забезпечуватимуть органи місцевої влади, з яких 1,6 тис. вже отримали допомогу. Ще 16 тисячам надається допомога міжнародними партнерами, 4,5 тис вже її отримали.

Крім цього, Кабмін ухвалив постанову щодо виділення жителям Харківщини субсидій у розмірі 16,2 тисячі гривень на закупівлю дров. Нарахування буде здійснюватися органами Пенсійного фонду.

"Продовжуємо працювати з нашими міжнародними партнерами та органами місцевої влади, щоб на 100% забезпечити вразливі верстви населення  паливною деревиною", – зазначив очільник області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ. Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Корисні контакти – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися