У Харкові квартиру повернули у комунальну власність: у чому причина

За принципової позиції прокуратури Харківській міській територіальній громаді повернуто нерухомість вартістю понад 1,3 млн гривень

Харківський апеляційний суд підтримав позицію Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова та задовольнив позов про визнання спадщини відумерлою та повернення у комунальну власність квартири вартістю понад 1,3 млн гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Прокуратури Харківської області.

Йдеться про квартиру, розташовану по вул. Танкопія у Немишлянському районі м. Харкова. Власник квартири помер ще в 2021 році. Оскільки спадкоємці, які б могли претендувати на майно померлого відсутні, зазначена нерухомість мала перейти в комунальну власність. 

Проте органом місцевого самоврядування так і не було вжито відповідних заходів з метою вирішення питання належного оформлення права комунальної власності, у зв’язку з чим прокуратура звернулась з відповідною заявою до суду. 

Рішенням Фрунзенського районного суду м. Харкова у задоволенні заяви окружної прокуратури відмовлено. 

Не погоджуючись з висновком суду першої інстанції, прокурори оскаржили зазначене рішення в апеляційному порядку.   

Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури і задовольнив позовні вимоги в повному обсязі — квартиру визнано відумерлою спадщиною та передано у власність Харківської міської територіальної громади в особі Харківської міської ради відповідно до закону. 

Рішення суду набрало законної сили. Наразі окружною прокуратурою вживаються заходи для його реального виконання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області звернулися до мешканців щодо мобілізації

У Харківській області провели чергове засідання Ради оборони. Учасники – керівники правоохоронних та силових структур області, районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Серед питань – обороноздатність Харківщини, в тому числі і формування кадрового резерву. "Заслухали результати роботи обласного Центру комплектування. Спільно напрацювали конкретні заходи для підвищення ефективності мобілізаційних процесів.

Ще раз наголошуємо: наближення перемоги над окупантами справа кожного з нас! Закликаємо жителів Харківщини до відповідальності: не порушуйте вимоги законодавства про військовий обов’язок – оновіть свої дані у територіальних центрах комплектування!" – звернувся до мешканців області голова ХОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися