У Харківському ботанічному саду розквітли лілії

У колекції ботанічного саду налічується понад 20 видів лілій

У Харкові в ботанічному саду зацвіли лілії, передає Редпост, посилаючись на провідного інженера відділу квітникарства Харківського ботанічного саду Наталію Альохіну. 

"У колекції ботанічного саду налічується понад 20 видів і близько 300 сортів лілій. У класифікації цих рослин налічується 9 груп. 8 з них - це форми гібридів і сорту, 9-а група - це види та їх різновиди. Перша група - це група азіатських гібридів. Найпоширеніша група, вона невибаглива, прекрасно розмножується. Оцвітина у них проста, махрова, напівмахрова. Колірна гамма від білого до темно-пурпурного забарвлення", - поділилася Альохіна.

Зі слів Альохіної, розмноження лілій - чудове. Коефіцієнт розмноження великий. Розмножуються як лусками, цибулинами, цибулинами-дітками, тобто тут проблем немає абсолютно. Це рослина невибаглива. Можна вирощувати в півтіні, можна на сонці.

Примітно, що свою назву лілія отримала від древнегалльского слова "лі-лі", що в перекладі означає білий-білий. У багатьох народів ця квітка символізує чистоту, легкість і витонченість.

Фото: Редпост




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися