Що напередодні святкував мер Харкова (ФОТО)

Ігор Терехов запалив ханукальні свічки разом з головним рабином Харкова

У неділю, 10 грудня, Харківський міський голова Ігор Терехов взяв участь у святкуванні єврейського свята Ханука. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Мер Харкова подякував представникам юдейської громади за гуманітарну підтримку харківʼян і переселенців та запалив ханукальні свічки разом з головним рабином Харкова Мойше Московичем.

Ігор Терехов наголосив, що разом пережили і переживаємо важкі часи, але він висловив вдячність юдейській громаді за те, що вони вирішили залишитися в Харкові і підтримують людей в їхніх потребах. “Вітаю вас зі світлим святом Хануки і бажаю, щоб сяйво менори мотивувало і надихало вас і надалі продовжувати робити добрі справи”, - зазначив Ігор Терехов у вітальному слові.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що цьогоріч православна церква України перейшла на Новоюліанський календар. Зміни відбулися 1 вересня - з початком нового церковного року. Як харків'яни сприйняли зміни та чи не призведуть вони до певного протистояння у суспільстві, пишуть “Коментарі. Харків”.

У Харківській єпархії Православної церкви України зазначили, що зміни церковного календаря загалом проходять позитивно, однак є ті, хто намагається виступати проти. Секретар управління Харківської єпархії ПЦУ протоієрей Дмитро Шаповалов розповів, що ті харків’яни, які є активними парафіянами церковних громад саме Української Церкви, сприйняли зміни позитивно. Він зазначив, що на святах Різдва Богородиці, Воздвиження, Покрову тощо у храмах було не менше людей, ніж зазвичай.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися