На Харківщині може з'явитися селище Чикаго

Таку назву визначили методом голосування

Топонімічна комісія у Чкаловському Харківської області 11 грудня підбила підсумки громадських слухань: більшість учасників підтримала варіант “Чикаго”, на другому місці - “Слобідське”.

Про це повідомив у Фейсбуці виконавчий комітет Чкаловської громади, інформує громадська організація "Деколонізація. Україна".

"Потрібно розуміти, що більшість тих, хто взяв участь в обговоренні – молодь. 66% з них проголосували за “Чикаго”. Ми вирішили, що потрібно дотримуватися процедури, тому в поданні до Верховної Ради, яке готується та скоро буде направлене, ми вкажемо обидва варіанти – Чикаго та Слобідське. Подивимося, що з цього вийде", — зазначив голова військової адміністрації Котенко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області продовжує вирувати снігова та "крижана" погода. Дорожники працюють у  посиленому режимі роботи, аби не допустити ускладнень у русі транспорту автошляхами області. Особливу увагу буде приділено магістралям із високою інтенсивністю руху, транспортним розв’язкам та небезпечним ділянкам. На мережі доріг державного значення в Харківській області покриття буде оброблятися протиожеледними матеріалами, щоб запобігти утворенню ожеледиці.

Куди телефонувати у разі виникнення проблем на дорогах чи зі світлом, де знайти майданчики для відстоювання транспорту – читайте за посиланням.

У Харківському університеті попрощалися з заслуженим професором

6 грудня 2023 року пішов з життя доктор філософських наук, професор, заслужений професор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Олександр Олександрович Мамалуй. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХНУ.

Про життєвий та науковий шлях заслуженого професора – читайте за посиланням. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися