Автівки за мільйон євро надійшли на Харківщину: кому вони потрібні

Сім нових автівок отримали бригади «екстренки» Харківщини

Керівництво Харківської області у співпраці з Великопольським воєводством передали медикам 7 автомобілів швидкої допомоги. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Як зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов, вперше про допомогу у вигляді таких авто говорили ще під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад у квітні.

"Це результат спільної роботи, тож дякую голові облради за підтримку, комунікацію та лідерство у міжнародній співпраці. Потреба у автомобілях швидкої допомоги є постійною, адже, на жаль, нашим медикам доводиться працювати і на складних прифронтових ділянках. Після обстрілів вони разом з ДСНС першими з’являються на місці", – сказав Олег Синєгубов.

Загалом ці 7 автівок коштують 1 мільйон євро.

Директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта розповів, що одну з автівок спрямують на Лозівський район, інші – працюватимуть у місті Харків та за потреби реанімаційні бригади виїжджатимуть на схід області.

"Авто обладнані відповідно до європейських стандартів. Зокрема, є автопульси, які дозволяють проводити непрямий масаж серця пацієнта незалежно від його положення. Додатково також нам передали  від німецьких партнерів з Кельна такі самі апарати", – додав Віктор Забашта.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області продовжує вирувати снігова та "крижана" погода. Дорожники працюють у  посиленому режимі роботи, аби не допустити ускладнень у русі транспорту автошляхами області. Особливу увагу буде приділено магістралям із високою інтенсивністю руху, транспортним розв’язкам та небезпечним ділянкам. На мережі доріг державного значення в Харківській області покриття буде оброблятися протиожеледними матеріалами, щоб запобігти утворенню ожеледиці.

Куди телефонувати у разі виникнення проблем на дорогах чи зі світлом, де знайти майданчики для відстоювання транспорту – читайте за посиланням.

У Харківському університеті попрощалися з заслуженим професором

6 грудня 2023 року пішов з життя доктор філософських наук, професор, заслужений професор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Олександр Олександрович Мамалуй. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХНУ.

Про життєвий та науковий шлях заслуженого професора – читайте за посиланням. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися