У громаді на Харківщині почали надавати важливі послуги

У деокупованій Вільхуватській громаді запрацював Центр надання адмінпослуг

Роботу Центру перевірили заступники начальника Харківської ОВА Євген Іванов та Роман Семенуха, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на ХОВА.

Відтепер жителі деокупованої громади зможуть скористатися послугами з реєстрації фізичних і юридичних осіб, місця проживання, отримати довідки та витяги, зареєструвати шлюб.

"ЦНАП працює в тестовому режимі. Це дуже важливий інфраструктурний, соціальний об’єкт для громади. Тому що він задовольняє майже всі базові необхідні документальні послуги. Кількість послуг буде збільшуватися", - зазначив Євген Іванов.

Також у межах робочого візиту заступники начальника Харківської ОВА перевірили хід забезпечення місцевих жителів паливною деревиною. В громаді дров потребують майже 700 домоволодінь.

Потребу закривають коштом громади та за підтримки міжнародних організацій. Зокрема, у громаді працює потужний гуманітарний штаб, який не лише допомагає жителям продуктами харчування, одягом, засобами гігієни та ліками, але і бере участь у забезпеченні населення дровами.

У Вільхуватській громаді тривають роботи з покращення та відновлення українського телебачення та радіомовлення.

"Завдяки спільній роботі силових, правоохоронних органів України усі ворожі канали припинили своє існування в цій громаді. Люди тепер мають змогу дивитися і слухати українські новини та знати правду", - зазначив Роман Семенуха.

Крім того, в громаді продовжують роботу Пункти Незламності. Вони забезпечені усім необхідним на період довготривалої відсутності світла.

Потреба громади – транспорт для забезпечення перевезень жителів. Невдовзі планується запустити автобусне сполучення із деокупованого Старого Салтова до Приколотного Вільхуватської тергромади. Також на початку 2024 року до громади передадуть новий пасажирський автобус.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Де зараз проходить "сіра зона" на Харківщині та скільки зміг захопити ворог

На Куп'янському напрямку армія РФ продовжує штурмові дії поблизу Синьківки та Петропавлівки. У випадку захоплення Синьківки росіяни зможуть блокувати Куп'янськ та Купянськ-Вузловий. Про це Суспільному розказав керівник Харківської обладміністрації Олег Синєгубов 13 грудня, інформують "Коментарі. Харків".

У Харківській області продовжує вирувати снігова та "крижана" погода. Дорожники працюють у  посиленому режимі роботи, аби не допустити ускладнень у русі транспорту автошляхами області. Особливу увагу буде приділено магістралям із високою інтенсивністю руху, транспортним розв’язкам та небезпечним ділянкам. На мережі доріг державного значення в Харківській області покриття буде оброблятися протиожеледними матеріалами, щоб запобігти утворенню ожеледиці.

Куди телефонувати у разі виникнення проблем на дорогах чи зі світлом, де знайти майданчики для відстоювання транспорту – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися