За досвідом Бучі: що збудують у Харківській області

У Харківській області планують реалізувати проєкт за прикладом аналогічного у Бучі

Учора за участі Першої леді України Олени Зеленської,  американського філантропа, друга України Говарда Баффета, заступника керівника Офісу Президента Олексія Кулеби в Бучі відкрили першу фабрику-кухню. Такий же проект планують реалізувати і в Лозівській громаді. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, який теж був присутній на відкритті, інформують "Коментарі. Харків".

"Реформа системи шкільного харчування, якою опікується Олена Зеленська, дуже важлива, аби забезпечити дітям рівний доступ до здорової їжі в будь-якому куточку країни.

У перспективі підприємство на Харківщині буде централізовано готувати якісну здорову їжу одразу для 86 закладів освіти Лозівської та Близнюківської громад, а це майже 14 тисяч дітей", – зазначив очільник області.

Він повідомив, що попереду численні виклики, пов'язані з відбудовою та ремонтом об'єктів, забезпеченням підприємства обладнанням і кваліфікованими  фахівцями.

"Дякую Олені Зеленській та Говарду Баффету за постійну підтримку Харківщини. Сподіваюсь, що наступна наша зустріч відбудеться на Харківщині під час презентації проєкту будівництва фабрики-кухні", – підкреслив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Генерал Сирський назвав, куди підуть росіяни, якщо прорвуть оборону на трьох напрямках

Командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що на трьох основних напрямках ситуація складна, та назвав основні цілі російської армії, інформують "Коментарі. Харків".

"Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи "шторм z" та "шторм v".

Мета ворога на цьому напрямку зрозуміла – це наступ на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Славянськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області", – повідомив генерал Сирський.

Що стосується Лиманського напрямку, то Олександр Сирський зазначив, що тут російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій наших військ в напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку. Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники.

Що робиться на Куп’янському напрямку – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися