Спочатку війни без світла: де відновили важливу послугу на Харківщині

Ще в двох селах Дергачівської громади відновили електропостачання

Енергетикам вдалося заживити села Лобанівка та Токарівка Друга, які залишалися без світла від початку лютневого вторгнення. Про це повідомив заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам, інформують "Коментарі. Харків".

Аби почати відновлювальні роботи у цих населених пунктах, фахівцям "Харківобленерго" потрібно було відновити високовольтну лінію неподалік  сусідньої Цупівки.

"Завдяки роботі енергетиків всі жителі цих населених пунктів вже зі світлом. Через щільне замінування території, оскільки поблизу проходила лінія фронту, саперам довелося значний час виділити на обстеження траси ліній електропередачі. Окрім того, розмінуванню не сприяли погодні умови, але попри все вдалося заживити ці села", - зазначив Михайло Харнам.

Наступним населеним пунктом, де цьогоріч підключать перших споживачів, має стати Цупівка. Енергетики вже розпочали відновлювальні роботи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Генерал Сирський назвав, куди підуть росіяни, якщо прорвуть оборону на трьох напрямках

Командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що на трьох основних напрямках ситуація складна, та назвав основні цілі російської армії, інформують "Коментарі. Харків".

"Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи "шторм z" та "шторм v".

Мета ворога на цьому напрямку зрозуміла – це наступ на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Славянськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області", – повідомив генерал Сирський.

Що стосується Лиманського напрямку, то Олександр Сирський зазначив, що тут російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій наших військ в напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку. Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники.

Що робиться на Куп’янському напрямку – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися