Українці, які прийшли з війни, можуть взяти участь у новому проєкті

На Харківщині стартував експериментальний проєкт для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть безкоштовно здобути професію чи підвищити кваліфікацію у Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Для проходження навчання ветеран або особа з інвалідністю внаслідок війни має подати до служби зайнятості:

- заяву особисто в паперовій або електронній формі;

- документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України або спеціальний статус особи;

- посвідчення учасника бойових дій або посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;

- документ про освіту, або дублікат такого документу;

- документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків;

- особи з інвалідністю внаслідок війни подають також копію довідки до акту огляду медико-соціальною експертною комісією та індивідуальну програму реабілітації.

Людина, яка має намір навчатися, обирає фах або програму підвищення кваліфікації, а також визначає заклад професійної освіти державної служби зайнятості.

Реєстр освітніх програм для організації навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. Детальніше про послугу.

Із питань професійного навчання звертайтеся до фахівців Харківського обласного центру зайнятості за телефонами: (057) 765 30 81, (050) 238 85 63, (095) 733 24 96.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Генерал Сирський назвав, куди підуть росіяни, якщо прорвуть оборону на трьох напрямках

Командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що на трьох основних напрямках ситуація складна, та назвав основні цілі російської армії, інформують "Коментарі. Харків".

"Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи "шторм z" та "шторм v".

Мета ворога на цьому напрямку зрозуміла – це наступ на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Славянськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області", – повідомив генерал Сирський.

Що стосується Лиманського напрямку, то Олександр Сирський зазначив, що тут російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій наших військ в напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку. Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники.

Що робиться на Куп’янському напрямку – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися