У Харківській області відновлюють стратегічно важливий проїзд

На Харківщині відновлюють інфраструктуру: на місці зруйнованого мосту буде новий

Агентство відновлення працює над відбудовою зруйнованої інфраструктури Харківської області. На одному зі стратегічно важливих напрямків – трасі міжнародного значення – будують переправу через річку Сіверський Донець. Будівельники працюють без вихідних. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Старий міст російські війська не встигли підірвати, коли відступали під натиском ЗСУ. Та, розуміючи важливе логістичне значення споруди, руйнували дистанційно, ракетами. Під час одного з обстрілів у зоні ураження "Калібрів" опинилася група фахівців Служби відновлення. Вони прибули сюди після першого обстрілу, щоб оцінити масштаб руйнувань. Люди вціліли тоді лише дивом. Та від старого мосту через численні влучання не залишилося нічого.

Зруйнована споруда була стара, 1951 року. Тобто відновлювати на фундаментних частинах старої споруди нову – немає ніякого сенсу. Доведеться її за декілька років зносити й перебудовувати.

"Відтак зводимо новий міст за сучасними стандартами, який буде витримувати необхідне навантаження.

Будівельники вже демонтували зруйновані прогонові будови й опори споруди та влаштовують нові. Найближчим часом влаштують проміжні опори й ригелі в повному обсязі, а далі – будуть монтувати балки прогонових будов. Їх уже завезли на буд майданчик", – зазначають в Службі відновлення.

На мосту також буде автономне освітлення і вело-пішохідна доріжка. Відкрити новий міст планують в середині наступного року.

Зараз Агентство відновлення працює над відбудовою 19 мостових споруд у Харківській області. Ще на кількох зруйнованих мостах поки що працювати не можна через постійну загрозу обстрілів. Вони знаходяться у безпосередній близькості до російського кордону.

Загалом внаслідок проведення активних бойових дій у Харківській області було зруйновано 27 мостів та шляхопроводів. Втім, на всіх зараз вже влаштовані тимчасові переправи та об'їзди, тож логістичне сполучення областю повністю забезпечено.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському метрополітені люди почали помічати воду: чи є підтоплення

У Харківському метрополітені пасажири почали помічати воду. За прикладом Київського метро, харків’яни почали хвилюватися, що це може буди підтопленням і станції метро можуть зачинити. Журналіст "Коментарі. Харків" звернулася за коментарем до пресслужби комунального підприємства "Харківський метрополітен", де пояснили, що це не підтоплення, а капель.

Чи є загроза затоплення метро у Харкові – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися