Замість ринку – пустир: у Харкові в підприємця забирають земельну ділянку

За ініціативи прокуратури громаді буде повернуто земельну ділянку вартістю майже 800 тис. грн

Суд задовольнив позовну заяву Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова про повернення Харківській міській територіальній громаді в особі Харківської міської ради земельної ділянки вартістю майже 800 тис. грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що на підставі рішення Харківської міської ради у 2018 році фізичній особі було передано в оренду земельну ділянку, розташовану по вул. Амосова в Харкові, для будівництва комплексу торговельно-побутового обслуговування населення.

Однак будівництво не розпочато дотепер: земельна ділянка не огороджена, вільна від будівель та не використовується, будівельні роботи не ведуться.

Орендна плата за користування земельною ділянкою весь цей час фізичною особою також не сплачувалась.

Харківська міська рада як власник земельної ділянки розраховувала на виконання орендарем своїх зобов’язань у вигляді своєчасної та в повному обсязі сплати орендної плати, а також на цільове використання земельної ділянки та, як наслідок, поліпшення інфраструктури міста. 

Вказані порушення стали підставою для направлення окружною прокуратурою відповідного позову до Фрунзенського районного суду м. Харкова. Суд підтримав позицію прокуратури і задовольнив зазначений позов. Після набрання рішенням суду прокуратурою будуть вжиті заходи щодо його реального виконання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському метрополітені люди почали помічати воду: чи є підтоплення

У Харківському метрополітені пасажири почали помічати воду. За прикладом Київського метро, харків’яни почали хвилюватися, що це може буди підтопленням і станції метро можуть зачинити. Журналіст "Коментарі. Харків" звернулася за коментарем до пресслужби комунального підприємства "Харківський метрополітен", де пояснили, що це не підтоплення, а капель.

Чи є загроза затоплення метро у Харкові – читайте за посиланням.

Кількість штурмів збільшилася на Харківщині: обстановка станом на ранок

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали: Синьківка, Петропавлівка Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку в районах Синьківки Харківської області та Стельмахівки Луганської області ворог, за підтримки авіації, 19 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Чи вдалося це – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися