Як у Харківській області підтримуватимуть захисників і захисниць у 2024 році

На Харківщині затвердили програму підтримки військових та їхніх родин

Депутати Харківської обласної ради ухвалили Комплексну Програму підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2024-2028 роки. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Наразі в області зареєстровані близько 29 тисяч учасників бойових дій під час АТО/ООС та повномасштабного вторгнення рф, але ми розуміємо, що ця цифра буде збільшуватися. Головна мета Програми – забезпечити підтримкою кожного захисника й захисницю!" – зазначив очільник області.

Програмою передбачені будівництво та реконструкцію об'єктів реабілітації, закупівля обладнання; низка фінансових стимулів: погашення 3% та 6% кредитних ставок при купівлі житла; покриття 50% плати за житлово-комунальні послуги, щомісячна грошова допомога в розмірі 8 тисяч гривень дітям загиблих військових та ін; санаторно-курортне лікування; підтримка воїнів та їхніх тренерів у міжнародних змаганнях.

Крім цього, буде започатковано нову відзнаку для учасників бойових дій Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стався скандал за участі військового: поліція відкрила провадження

Військовий Ярослав Дрей на своїй сторінці у Фейсбук розповів, що 6 грудня він разом з дружиною запаркував машину біля свого дому. За словами Ярослава, до нього невдовзі підʼїхала машина, водій якої агресивно почав вимагати, щоб військовий перепаркувався. Після суперечки 23-річний водій другої машини підійшов до Ярослава і вдарив його ножем в груди.

Ярослав каже, що заблокував удар і сам у свою чергу вдарив нападника рукою в голову. Далі, за словами Ярослава, йому викликали швидку і поліцію. В лікарні йому зашивали рану від ножа під загальним наркозом.

Як у поліції прокоментували інцидент — читайте за посиланням.

Мешканці зруйнованих будинків отримують нове житло: хто отримує в першу чергу

Сьогодні у Прудянському старостинському окрузі американським благодійним фондом "До України з любов’ю" реалізується пілотний проєкт відновлення житла для нужденних українців, які постраждали від російської агресії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка.

Програма передбачає встановлення спеціальних модульних будинків замість тих, що були повністю знищені внаслідок бойових дій, і стосується людей похилого віку, які не мають іншого житла та знаходяться у скрутному матеріальному становищі. Скільки будинків буде встановлено – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися