У Харківській області видають 7700 ноутбуків: хто отримає

Школярі Харківської області отримали 7700 ноутбуків

Гаджети вдалося передати школярам області завдяки співпраці Харківської ОВА та дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Ноутбуки розподілили між закладами освіти 22 деокупованих громад регіону та міста Харків. Гаджети видаватимуть дітям у користування для онлайн-навчання.

"Щиро дякуємо нашим партнерам з дитячого фонду ЮНІСЕФ за цю важливу допомогу та підтримку. Діти у нас - на першому місці, і питання забезпечення якісного освітнього процесу - в пріоритеті. Продовжуємо працювати в цьому напрямку, аби закрити усю потребу", - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Обладнання закупили та доставили за підтримки урядів Японії, Республіки Корея, а також від національних комітетів ЮНІСЕФ та у межах ініціативи "Технології для біженців" від Breakthrough Prize Foundation.

"Кожна дитина має право на освіту. Так ЮНІСЕФ сприяє навчанню дітей в Україні, для яких доступ до формальної онлайн-освіти ускладнений через закриття шкіл в умовах війни. Ми наголошуємо на важливості продовження навчання у будь-якому форматі для попередження подальших освітніх втрат", -  зазначив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Маммадзаде.

413 ноутбуків передали дітям-переселенцям, які тимчасово мешкають у гуртожитках Харківщини. За підтримки міжнародних партнерів такі місця компактного проживання ВПО максимально забезпечуються всім необхідним. Так, сьогодні в одному із них відкрили відновлений фітнес-зал, аби молодь мала змогу займатися спортом.

"За підтримки та сприяння начальника Харківської ОВА вдалося відновити наш спортзал. Окрема вдячність і міжнародним партнерам за гаджети для громад та учнів нашого коледжу", - додав директор Харківського державного професійно-педагогічного фахового коледжу імені В.І. Вернардського Олександр Сайчук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Загинули троє осіб, ще тринадцять — поранено: прокурори документують наслідки масштабної ракетної атаки військовими зс рф по Харкову

У місті пошкоджено складські і виробничі будівлі, пошту, будинки, лікарню, підприємства тощо. Також після ракетної атаки в одному з парків Харкова правоохоронці виявили влучання бойової частини ракети, на місці працюють вибухотехніки.

Олег Синєгубов розповів, де сталися "прильоти" у Харкові та області

Окупанти завдали понад 20 ударів по місту Харкову, попередньо – ракетами С-300.

У результаті двох хвиль ворожих ударів зафіксовано руйнування та пошкодження складських та виробничих будівель, транспортного депо, підприємства. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

У одному з медзакладів вибуховою хвилею пошкоджено дах і вікна. Поряд знайдено уламки російської ракети.

Під час ворожого обстрілу також було пошкоджено автомобіль швидкої допомоги. 

Нагадаємо, що учора близько п’ятої ранку у Харкові почався сильний ракетний обстріл. Під обстрілом перебували житлові квартали міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися