Скандал з японським волонтером у Харкові: в ТРЦ "Nikolsky" пояснили свою поведінку

У ТРЦ пояснили свою сторону ситуації з волонтером

Декілька днів тому японський волонтер Японії Фумінорі Цучіко написав у своєму Інстаграмі про випадок, який стався з ним в одному з ТРЦ Харкова під час збору коштів. За його словами адміністраторка ТРЦ зробила зауваження волонтеру про те, що на території закладу не можна проводити ніяких зборів, а потім викликала поліцію.

"Ми займаємося збором коштів тут вже більше місяця, тому раптом чути щось подібне не має сенсу. Попросите нас змінити час і місце та провести належне обговорення, ми не приймемо ваш запит. Завтра я знову буду тут для збору коштів", – написав японець з Харкова. Слід зазначити, що у коментарях до публікації більшість людей підтримують дії японця, та засуджують таку поведінку збоку адміністрації ТРЦ.

У ТРЦ "Нікольський" лише через два дні після інциденту пояснили свою позицію з цього приводу.

"Ми отримали купу бруду в коментарях, діректі та всіх інших пабліках, де згадувалась дана історія.

Нас звинуватили у всьому, що тільки можна було придумати. Така кількість людей нам побажала "нових прильотів!", що від того стає страшно…

Знаючи, як працює масова думка (що б ми не написали у виправдання, цього нашим "прихильникам" було б замало, та нас би знову звинуватили у брехні), ці три дні ми чекали на те, що нам обіцяв Фонд пана Фумінорі та він особисто. А обіцяли вони оприлюднити всю інформацію щодо ситуації та пояснити суспільству повну історію. На жаль, як ми бачимо, цього не сталося, тому напишемо ми, а далі вирішуйте самі – вірити чи не вірити.

А хто не вірить – можете спитати як у Фонда, так і в самого пана Фумінорі", – написали у ТРЦ.

У ТРЦ зазначають, що не перешкоджали зборам коштів пана Фумінорі, а всіляко йому в цьому допомагали, щоб він не стояв у переході, а знаходився безпосередньо у самому ТРЦ.

Повне звернення адміністрації ТРЦ – на скріншоті публікації у Фейсбук.

Нагадаємо, що Мер Харкова висловив свою позицію щодо конфлікту в одному з ТРЦ Харкова, який стався за участі відомого волонтера з Японії Фумінорі Цучіко. Про це Ігор Терехов написав у соцмережах, інформують "Коментарі. Харків". "Я переговорив з керівництвом молу. Ми домовилися, що Фумінорі більше ніхто не заважатиме. Керівництво ТРЦ поділяє мою позицію щодо важливості єдності в місті та країні. Зараз, як ніколи, ми маємо бути єдині і працювати на Перемогу!" – написав мер Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися