"Чорний список" Євросоюзу: в аеропорті розповіли про долю міжнародних рейсів з Харкова

У прес-службі аеропорту "Коментарям" розповіли, що ситуація з коронавірусом і повітряним простором динамічно змінюється, але рейси з Харкова будуть виконані за планом

Євросоюз погодив список з 14 країн, громадяни яких можуть в'їжджати в країни ЄС з 1 липня. Однак України в ньому нібито немає. "Коментарі" дізналися, чи зміниться робота Харківського аеропорту, який анонсував міжнародні рейси на липень.

Як розповіли нам в прес-службі аеропорту "Харків", на сьогоднішній день остаточного і єдиного рішення по режиму перетину кордонів для українців в країни ЄС не існує.

“Країни ЄС самостійно приймають рішення про обмеження щодо осіб, які можуть перетинати кордон з метою тимчасового перебування на території держави чи транзиту. Виходячи з цього авіакомпанії приймають рішення про відновлення авіасполучення", - пояснюють у прес-службі аеропорту.

Так, наприклад, 19 червня авіакомпанія Wizz Air відновила рейси "Харків-Будапешт" і перевозить тих пасажирів, які на сьогоднішній день володіють необхідними документами для в'їзду в Угорщину згідно з вимогами країни.

“У липні ми очікуємо поступове відновлення інших рейсів авіакомпаній Wizz Air і Ryanair, які заявлені в нашому розкладі. Однак, перед плануванням подорожі ми настійно рекомендуємо нашим пасажирам ознайомлюватися з вимогами країни призначення, так як в більшості країн діє обмеження на в'їзд окремих категорій громадян. Найбільш точною інформацією володіють посольства і консульства країни призначення", - кажуть в аеропорту "Харків".

На даний момент ситуація досить динамічно змінюється, тому всіх пасажирів просять стежити за оновленнями.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися