У Харкові посадять однакові дерева за різними цінами

"Харківзеленбуд" буде садити клени і липи, вартість яких залежить від їх розташування в місті

Комунальне підприємство "Харківзеленбуд" буде садити клени і липи, вартість яких залежить від їх розташування в місті. Про це розповів "Харківський антикорупційний центр" на своїй сторінці в Facebook.

Департамент комунального господарства домовився про посадку нових дерев та інших зелених насаджень на вулиці Данилевського. Одна липа там коштує 5702 гривень. Дерева з такими ж характеристиками на площі Свободи стоять вже 15309 гривень за одиницю. За підрахунками "Харківського антикорупційного центру", на цій локації переплата становитиме майже 400 тисяч гривень.

Така ж ситуація з висадкою кленів. Для проспекту Гагаріна комунальна служба купує клени за ціною 3521 гривень за одиницю. А у сквері "Стрілка" їх куплять майже в сім разів дорожче — 21269 гривень за дерево.


Раніше, "Харків. Коментарі" повідомляли, що Харківська міська рада та наближені до його голові Геннадію Кернесу фірми будують і ремонтують шкільні стадіони неабияк завищеними цінами. Так обладнану спортмайданчик школи № 194 на вул. Плеханівській ремонтує ОВ "БК" Дизайн-Плюс". Вартість робіт тут становить 11,5 мільйонів грн, що істотно дорожче, ніж в інших куточках України, пише Bihus.info.
Видання наводить приклад, що стандартну майданчик для гри в міні-футбол збираються побудувати за 2,726 мільйона грн. При цьому середня ціна по Україні вдвічі менше - 1,3 - 1,8 мільйона грн. Є одне виключення в Київській області, але там у вартість включено освітлення та благоустрій.
Нагадаємо, начальник відділу обслуговування дитячих і спортивних майданчиків КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство" Артем Кравченко заявив, що в цьому році ще хочуть встановити 203 дитячих і 70 спортивних майданчиків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися