Під Харковом із приватних рук повертають землі Гомільшанських лісів, які роздавали під виглядом сільгоспземель

Незаконно роздані приватним особам землі Національного природного парку під Харковом хочуть повернути у державну власність

Заповідні "Гомільшанські ліси" під Харковом дерибанили під виглядом сільгоспземель. Про це повідомляє Харківській антикорупційний центр на своїй сторінці у Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Йдеться про землі Національного природного парку "Гомільшанські ліси" у Зміївському районі Харківської області площею понад 16 гектарів.

У ХАЦ з посиланням на судовий реєстр повідомляють, що нині прокуратура подала низку цивільних позовів щодо повернення земель у держану власність з подальшою передачею НПП "Гомільшанські ліси" та ДП "Зміївське лісове господарство".

Крім того, раніше було зареєстровано кілька кримінальних проваджень щодо службовців ГУ Держгеокадастру в області. За версією прокуратури Харківської області, впродовж 2015-2017 років під виглядом земель сільськогосподарського призначення безоплатно у власність громадян передали 406 земельних ділянок, загальною площею близько 200 гектарів. Усі ці землі знаходяться у межах Національного природного парку "Гомільшанські ліси" і належать до земель природно-заповідного фонду.

Передача земель такої категорії у приватну власність заборонена чинним законодавством, а зміна їх цільового призначення можлива лише у виключних випадках та за погодженням Кабінету Міністрів.

Приєднуйтесь до нас в Telegram - Пульс Харкова - і будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися