Гральний бізнес не повинен стати соціальною проблемою, – нардеп Світлична

Нардеп Юлія Світлична наголосила, що не підтримуватиме законопроєкт, який не має для країни та суспільства користі

Народний депутат Юлія Світлична вважає, що гральний бізнес не повинен безконтрольно розвиватись в Україні аби не стати "соціальною виразкою". Про це вона розповіла в інтерв’ю телеканалу Р1. 

Світлична наголосила, що не підтримуватиме законопроект, який не має для країни та суспільства користі.

"Я не буду підтримувати такий законопроект. По-перше, в країні досить багато інших викликів - і економічних, і соціальних, і геополітичних для того, щоб розглядати тільки цей закон. По- друге, в такому вигляді, в якому він був винесений до Верховної Ради, його приймати точно не можна. В цілому зрозуміло, що країні потрібно визначиться - чи то узаконити гральний бізнес, чи то його заборонити. Звичайно, якщо ми говоримо про законодавчій частині, то потрібно зробити так, що б, по суті, гральний бізнес не став тією соціальною виразкою, якій дають можливість поширяться. Тому що так, як сьогодні прописано правила, це повсюдне поширення тих же автоматів, де вільно і доступно це буде практично для кожного громадянина України. Вважаю, що це не правильно тому, що не приносить користі", - пояснила вона свою точку зору.

Народна обраниця також зазначила, що якщо і дозволити цій сфері легально працювати, то лише під тотальним контролем влади.

"Якщо ми говоримо про легалізацію грального бізнесу, то тоді до цього потрібно підходити дуже обережно для того, щоб локалізувати цю сферу і дати можливість їй перебувати під контролем держави. В тому числі, наповнюючи бюджет, але не підходити до цього закону виключно, як до засобу або джерела фінансування державного бюджету або наповнення місцевих бюджетів", - резюмувала Світлична.

Нагадаємо, Юлія Світлична вважає, що український парламент не справляється зі своїми обов'язками.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися