Харків потрапив у десятку найдешевших міст Європи

У Східній Європі найдорожчою виявилася Братислава

Міста України потрапляють на останні місця за дорожнечею життя в них. Такі дані в піврічному звіті опублікував сервіс Numbeo.

Так, найдорожчими для проживання містами в Європі стали швейцарські міста. На першому місці Цюрих зі 130 балами, за ним йдуть Лугано, Базель, Женева і Лозанна.

Париж в рейтингу потрапив на 13-е місце, Амстердам — на 18-е, Лондон опинився на 23-му, а в Східній Європі найдорожчою виявилася Братислава, яка обійшла навіть Прагу, Варшаву і Москву.

Українські міста стоять в самому низу списку. Найдорожчий з наших міст — Київ з 33-ма балами, він на 203 місці. Потім йдуть Миколаїв, Одеса, і тільки після цього — Харків, який отримав всього 30 балів. Місто стоїть між російським Челябінськом і Львовом. Замикають рейтинг вартості життя Суми.

У формулі розрахунку вартості життя враховано декілька показників: ціни на споживчі товари, оренду житла, ресторани, вартість продуктів. Аналітики порівнюють ці дані з Нью-Йорком, у цього міста 100 балів. Наприклад, у Харкова індекс орендної плати 10. Це означає, що оренда житла в Харкові на 90% дешевше, ніж у Нью-Йорку.

Як повідомляли "Харків. Коментарі", харківські виші увійшли до світового рейтингу QS World University Ranking - 2021. Про це повідомляється на сайті рейтингу. На першому місці серед українських ВНЗ - Харківський національний університет ім. Каразіна, який обігнав київський національний університет імені Тараса Шевченка. Зазначимо, що у світовому рейтингу ХНУ опинився на 477 місці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися