Харківський метрополітен замість українських вагонів вибрав китайські - нардеп

Шмигаль дав спеціальне доручення уряду створити комісію та провести експертизу з аналізом результатів тендеру

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив розібратися із закупівлями вагонів для Харківського метрополітену. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє народний депутат Олександр Бакумов.

Мова йде про закупівлі електропоїздів китайського виробництва CRRC за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Бакумов зазначив, що якби постачання здійснив український виробник, то це дало б роботу 1100 громадянам, забезпечило 8 млн євро податків і зборів у бюджет і фонди, а також заощадило б 2,1 мільйона євро витрат по безробіттю. Крім цього, Харків би заощадив 4,4 мільйона євро на ввізного мита та інші витрати.

Шмигаль дав спеціальне доручення уряду створити комісію з залученням керівного комітету і Групи управління та підтримки проєктів Мінінфраструктури, представників ПАТ "КВБЗ", незалежних спеціалістів та експертів) і провести експертизу з аналізом результатів тендеру.


Як повідомляли “Харків. Коментарі" раніше, для харківської підземки хочуть закупити "поїзда-труби" - цілісні п'ятивагонні склади без перегородок між вагонами. Дочірня компанія китайської машинобудівної корпорації CRRC, яка є найбільшим у світі постачальником устаткування рейкового транспорту, виграла відкритий міжнародний тендер на постачання поїздів метро для ліній Харківського метрополітену. Переможець - компанія CRRC Tangshan, що базується в місті Таншань північнокитайської провінції Хебей. Угода повинна бути виконана за 35 місяців. КП "Харківський метрополітен" купить у компанії CRRC Тangshan 40 вагонів метро, запасні частини, допоміжні інструменти та комплектуючі сервіси. Зазначається, що розмір замовлених вагонів - 2675 мм в ширину і 3650 мм у висоту. Довжина кожного складу з п'яти таких вагонів - 96,18 м. Склади розраховані на колію 1520 мм і максимальну швидкість руху 80 км/ч.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися