У проекті пам’яті харків’янина Дані Дідіка з’явиться пісня Скрябіна

Проект пам’яті Дані Дідіка, який загинув через теракт біля палацу Спорту в Харкові, поповниться новою піснею, яку написав Кузьма Скрябін

Вже завтра в проекті пам’яті харків’янина Дані Дідіка під назвою "Так працює пам'ять" з’явиться нова пісня. Про це на своїй сторінці в Facebook написав засновник проекту Руслан Горовий, передають "Коментарі. Харків".

Це пісня, яку всім відомий Кузьма Скрябін написав незадовго до загибелі. Музикант навіть не встиг зробити демоверсію. 

"Тоді, в 2015 рокі події розгорталися з шаленою швидкістю. Не стало Андрухи, Дані і багатьох інших прекрасних людей. І все через русскій мір, який привів с***-війну", - написав Руслан Горовий.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що реалізація проекту почалася влітку 2019 року. Альбом в честь загиблого патріота пишуть українські музиканти. Взяти участь у проекті зголосилися більше десяти митців. 

"Так працює пам'ять"  - це можливість вшанувати пам'ять 15-річного харківського школяра Дані Дідіка, який загинув 4 роки тому від вибуху міни під час мирної ходи. 

Трагедія сталася 22 лютого 2015 року в річницю перемоги Революції Гідності. У Харкові проходила хода на підтримку єдності України. Хода почалася біля Палацу Спорту, активісти вишикувалися в колону та рушили в напрямку майдану Свободи, однак встигли пройти лише 100 метрів, коли пролунав вибух.

Школяр йшов попереду колони, перебував поблизу епіцентру вибуху й отримав тяжку черепно-мозкову травму. Травма призвела до коми. Наступного дня, не приходячи до тями, Даня помер. Тоді від вибуху міни, закладеної проросійськими терористами, загинули ще троє учасників ходи: Микола Мельничук (18 років), Вадим Рибальченко (37 років), Ігор Толмачов (52 роки).

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що троє засуджених до довічного ув’язнення за скоєння теракту поблизу Палацу Спорту, подали апеляційні скарги.




Джерело: https://kharkov.comments.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися