Улюблений підрядник Харківської міськради заплатить більше 600 тисяч гривень штрафу

Підрядник, що ремонтував сад Шевченка, Каскад і Дзеркальний струмінь, заплатить штраф

"Інжинірингова компанія Планета Буд", яка займається реконструкцією саду Шевченка і часто перемагає в інших тендерах КП "Харьковзеленбуд", заплатить штраф за порушення трудового законодавства. Про це портал "Коментарі. Харків" дізнався в ГУ Державної служби України з питань праці в Харківській області.

Так, ТОВ "ІК Планета Буд" через суд намагалось скасувати постанову Держпраці, у якій йшлося про штраф в розмірі 625,9 тисяч гривень. Суд першої інстанції ще 19 вересня 2019 року визнав поставлення законним і залишив його в силі. Після цього компанія звернулася до Другого апеляційного адміністративного суду.

Апеляцію ТОВ "ІК Планета Буд" також не виграло. Суд постановив, що п'ять чоловік, які були фактично допущені до роботи без належного оформлення трудових відносин, виконували не індивідуально визначену роботу, передбачену угодою, а функції, які вони виконували, не були самостійними. У цивільно-правових угодах не вказано, який саме результат роботи виконавець повинен передати замовнику, процес праці не передбачав будь-якого кінцевого результату, що вказує на наявність трудових відносин між позивачем та вищевказаними особами. Це є порушенням закону, тому фірмі доведеться заплатити штраф у розмірі 625,9 тисяч гривень.

Нагадаємо, як повідомляв раніше портал "Коментарі. Харків", харківська поліція розслідує справу про мільйонні витрати на ремонт Каскаду. Перевіряють замовника - КП "Харківзеленбуд" - і виконавця - ТОВ "ІК Планета Буд".

Приєднуйтесь до нас у Telegram - Пульс Харкова - та будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися