У Харкові нові газові лічильники будуть контролюватися автоматично

У сучасному дата-центрі стоять калібрувальні та повітряні стенди німецьких компаній

В АТ "Харківгаз" запустили нову послугу - дистанційний контроль лічильників. Про це повідомляє пресслужба компанії.

З початку липня в Метрологічному центрі на базі АТ "Харківгаз" вже перевірили перші п'ять тисяч лічильників газу споживачів.

У "Харківгаз" додали, що центр засновано з нуля за принципом Industry 4.0. Це означає, що всі пристрої, процеси, дані об'єднуються за допомогою інтернету та інноваційних технологій віртуальної реальності, програмування тощо. Відповідно, ключові процеси знаходяться на контролі дистанційно і їм не потрібно втручання людей. Це дає можливість автоматизувати управління підприємством і скоротити час повірки.

У сучасному центрі стоять калібрувальні та повітряні стенди німецьких компаній, приладові стенди виробництва Фінляндії та США. Лабораторії та допоміжні приміщення знаходяться на площі 1,6 тис. кв. м.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, у Харківській області знайшли десять "саморобних" газопроводів. Несанкціоновані газопроводи виявили в Куп'янському, Харківському та Чугуївському районах. Наголошується, що жителі нашого регіону самовільно підключаються до газорозподільної системи. Так, недобросовісні споживачі заборгували енергоресурсу близько 3 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися