На Харківщині виявили порушення санітарних норм харчування у школах та дитсадках

В Харківській області перевірили додержання законодавства щодо санітарних норм харчування дітей у закладах освіти

У минулому році на Харківщині перевірили понад 600 закладів освіти щодо додержання вимог санітарного законодавства при організації харчування. Перевірки виявили низку недоліків. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у ГУ Держпродспоживслужби в області.

За результатами перевірок керівникам закладів надали 50 приписів та понад 72 листів з пропозиціями щодо покращення ситуації. За порушення  санітарних норм до адміністративної відповідальності притягнули 8 осіб.

У Держпродспоживслужбі повідомили, що найчастіше реєстрували порушення ведення документації, несвоєчасне погодження або недотримання меню. Так, у примірних двотижневих меню найчастіше не вказували вагу виходу страв та не включали сезонні продукти, проте додавали страви, які не рекомендовані для реалізації у закладах освіти. Зокрема натуральну каву та страви технологія приготування яких передбачає додавання недозволених для використання у закладах освіти приправ та спецій, тощо

Крім того, виявилося, що співробітники закладів не завжди погоджували перелік постачальників харчових продуктів, а персонал харчоблоків не дотримувався  термінів проходження медичних оглядів, правил особистої гігієни, температурного режиму холодильного обладнання, режиму прибирання та дезінфекції тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що минулого тижня до лікарні госпіталізували 285 хворих на грип та ГРВІ. З них 208  чоловік – діти.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися