Опубліковано список суддів, яких призначив Зеленський по Харкову та області

Президент підписав розпорядження про призначення чотирьох юристів

Президент України Володимир Зеленський підписав 5 серпня укази №№ 311312 і 313 про призначення 90 суддів до місцевих загальних судів. Серед них чотирьох юристів гарант Конституції призначив по Харкову та області.

Так, на посаду судді Жовтневого районного суду Харкова Володимир Зеленський призначив Дмитра Мілова. У декларації, яку Мілов подав як помічник судді, у 2019 році у Верховному Суді він заробив 504 тисячі гривень, ще 201 тисячу надійшла з роботи у Вищому антикорупційному суді. Готівкою у Мілова зберігається 250 тисяч гривень і 30 тисяч доларів. Також у його сім'ї є п'ять банківських рахунків, але суми на них не вказані. У судді досить скромне житло. Серед нерухомості, якою він володіє, вказана тільки кімната в Харкові на 12 м кв. У його дружини є право на безкоштовну квартиру в Краматорську. Машини у судді немає.

Нового суддю Великобурлуцького райсуду області звуть Наталя Грошева. За її декларації, до цього вона була помічницею судді. У 2019 вона отримала 310 тисяч гривень зарплати, ще 50 тисяч їй подарувала Людмила Грошева. З заощаджень у новопризначеного юриста є 240 тисяч гривень. Власною нерухомістю вона не володіє. Грошева є власником 20% квартири площею 82,5 м кв., Яка знаходиться в селищі Есхар Чугуївського району.

Суддею Чугуївського міськсуду стала Оксана Золотоверхого. За її декларації, як кандидата на посаду, минулого року вона отримала 312 тисяч гривень, а чоловік, який працює в україно-американської компанії, заніс в сімейний бюджет 55 тисяч гривень. У сім'ї є два авто: ВАЗ-2109 1989 року випуску і Renault Megane scenic 2003 року, вартістю всього 7 тисяч гривень. Золотоверхого є власником квартири в Харкові площею 65,8 м кв. У її чоловіка є земельна ділянка на 637 м кв. в селищі Васищеве і квартира в Васищеве, яка записана на нього з сім'єю.

Суддею Вовчанського райсуду області президент призначив Наталію Петрову. За даними щорічної декларації, у 2019 році вона отримала 300 тисяч гривень. У банку у неї лежить 20 тисяч гривень. У Харкові вона орендує житлоплощу, а в селі Ківшарівка вона володіє 25% квартири площею 64,8 м кв.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 17 липня президент України Володимир Зеленський призначив в три райони Харківщини трьох суддів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися