Харківські антикорупціонери розповіли про зв'язки нового директора Департаменту житлово-комунального господарства

Новий чиновник ХОДА балотувався на виборах 2019 від "Опозиційного блоку" Мураєва

У Харкові в кінці цього робочого тижня, в п'ятницю, 7 серпня голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер призначив нового директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу. Ним став Дмитро Мирний. Відповідне розпорядження з'явилося на сайті ХОДА.

В "Харківському антикорупційному центрі" з'ясували, що це за людина і чиї інтереси він може представляти.

"Дмитро Мирний - людина з оточення Романа Нехорошкова, директора Департаменту житлового господарства Харківської міськради", - відзначили в ХАЦ.

У квітні 2020 року у своїй автобіографії, Дмитро Мирний вказав, що з 2010 по 2016 роки, він був членом Асоціації підтримки будинків ЖК, ЖБК та ОСББ по створенню ОСББ при Департаменті житлового господарства. А з 2017 по 2020 працював помічником керівника з питань створення ОСББ, Асоціації підтримки ЖК, ЖБК та ОСББ. Ця Асоціація розташована за тією ж адресою, що і Департамент житлового господарства Харківської міськради - пл. Конституції, 16.

На сайті організації наголошується, що Асоціація "Підтримки ЖК, ЖБК та ОСББ" створена за підтримки Харківської міської ради та Департаменту житлового господарства для захисту прав членів асоціації. Також на сайті Асоціації говориться, що неоціненною є підтримка та активна участь на зборах директора Департаменту житлового господарства, Нехорошкова Романа Борисовича.

На позачергових виборах до Верховної Ради України у 2019 році, Дмитро Мирний балотувався за списками партії "Опозиційний блок". Очолював списки Євген Мураєв. Під третім номером йшов Геннадій Кернес.

Крім того, в ХАЦ відзначають, що призначення Дмитро Мирний отримав в результаті відбору, бо повноцінного конкурсу на посаду не було через карантин.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, напроти будівлі міської ради співробітники спецслужб ввечері, 1 липня, обшукали машину директора Департаменту житлового господарства Харкова Романа Нехорошкова. Стало відомо, що слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом розкрадання 800 тисяч гривень під час робіт по установці освітлення на проспекті Гагаріна.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися