У ЗМІ розповіли, скільки книг зібрали в Харківській області для лікарняних бібліотек (фото, відео)

Пацієнти восьми лікарень області зможуть читати поки знаходяться на лікуванні

У Харківській області в рамках проєкту "Лікарняні бібліотеки" передали три тисячі книг восьми медичним установам. Про це повідомляє Суспільне.

Проєкт "Лікарняні бібліотеки" заснувала Наталія Яковлєва. Рік тому вона потрапила в обласний онкологічний центр з раком молочної залози.

"Що ввечері робити? Пішли лікарі, пішли відвідувачі, залишилися тільки пацієнти. І кожен залишається зі своїми тугою і болем. Нехай він краще вирине з цього через читання, ніж постійно обертатися в цьому", - відзначає Наталя.

Вона тепер разом з волонтерами розвозить книги по лікарнях області. Протягом двох місяців її команда зібрала бібліотек восьми лікарням Харківщини, а це понад три тисячі книг. Третина з них нові, куплені в видавництвах, інші вже були у вжитку.

Штамп на кожній книзі попереджає - вони не для продажу. Літературу відбирають і сортують. Книги почали звозити в лікарні з червня.

Також волонтери привозять санітайзери та маски, які закуповують на грантові гроші. 400 книг поставили в Мерефу, зараз волонтери готуються до відправлення ще понад 800 книг. Їх отримають дві районні лікарні в Дергачах і Змієві.


Як повідомляли "Коментарі. Харків" раніше 15 липня Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка (вул. Короленка, 8) відновила обслуговування відвідувачів за літнім графіком.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися