Харківський авіазавод може отримати мільярд доларів від приватних осіб

ХАЗ можуть приватизувати, а можуть піти на приватно-державне партнерство

Харківський бізнесмен Олександр Ярославський заявив, що його бізнесс-група DCH готова взятися за відновлення Харківського авіаційного заводу. Заява українського підприємця опубліковано на сайті його фінансово-промислового холдингу.

Після наміру прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля передати завод на концесію Ярославський сказав, що готовий залучити $ 1 мільярд (27,34 млрд грн) на реструктуризацію ХАЗ.

"Група DCH готова взяти відповідальність за відновлення флагмана вітчизняного авіабудування та залучити $1 млрд. На відновлення ХАЗ. З цієї суми $100 млн. Підуть на виплату боргів; $500 млн. На добудову літаків, виробництво яких вже розпочато, і закладку нових; $400 млн. На програми розвитку ", - говорить Ярославський у своїй заяві.

Бізнесмен зазначає, що залишилося не так багато часу і каже, що все одно "буде це приватизація або приватно-державне партнерство".

"Група DCH готова до відкритого обговорення своїх пропозицій і має намір докласти всіх зусиль, щоб врятувати ХАЗ для Харкова та України", - резюмує Ярославський у своїй заяві.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Шмигаль 13 серпня заявив, що державне авіаційне виробниче підприємство не віддаватимуть у концесію.
"Концесія підприємства не розглядається. Ми ведемо мову про розвиток державних підприємств і ефективному їх управлінні", - сказав Шмигаль.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися