У Харкові конструкторське бюро має отримати замовлення від Міноборони

Конструкторське бюро зараз працює у дві зміни

ДП "Харківське Конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова "може отримати велике замовлення від Міністерства оборони України на 45 БТРів і машини" Дозор-Б ". Про це розповів директор КБ Яків Морміло під час візиту на підприємства віцепрем'єр-міністра - керівника Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського, пише ХОДА.

За словами Морміло, зараз підприємство займається державним замовленням на виготовлення БТРів, і КБ вже закінчує його виконання: фахівці працюють у дві зміни.

Довідка "Коментарів": контракт на постачання БТР уклали у 2017 р. За два роки виготовили сім БТРів. У грудні 2019 р. контракт продовжили. Його фінансують коштом кредиту, виданого під держгарантії на 1,5 млрд грн. Перші відвантаження військової бронетехніки після відновлення робіт за контрактом пройшли в грудні 2019 року - ХКБМ передало військовим 12 бронетранспортерів БТР-4Е. Далі відвантаження йшли вже по графіку.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Тактичну бойову колісну машину "Дозор-Б", яку розробили в "Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. Морозова", взяли на озброєння Збройних сил України. На підприємстві додали, що наказ про зарахування від Міністерства оборони України №245 з'явився ще 3 липня 2020.
"Дозор-Б" входить в лінійку броньованої техніки Концерну, яка була прийнята на озброєння ЗСУ після початку війни на Сході України. Ми вітаємо з цією подією колектив ХКБМ і всю команду Концерну! Перша партія "Дозорів" пройшла випробування безпосередньо на фронті ще у 2016 році. Після цього машину допрацювали й поліпшили, провели підконтрольну експлуатацію з позитивними результатами. І ось нарешті "Дозор-Б" прийнятий на озброєння, що дозволяє почати підготовку до її серійного виробництва. Також прийняття на озброєння підвищує експортний потенціал цієї бронемашини ", - зазначив генеральний директор державного концерну" Укроборонпром "Айварас Абромавічус.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися