Вирубка лісу під Харковом на 98 мільйонів: обвинувачені постануть перед судом

Вісьмох службовців Жовтневого лісгоспу обвинувачують у масштабній вирубці лісу в Харківській області

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 8 співробітників ДП "Жовтневе лісове господарство", яких підозрюють у службовій недбалості, що потягла за собою тяжкі наслідки. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у пре-службі прокуратури Харківської області.

За версією слідства, службові особи  лісгоспу допустили недбалість, внаслідок чого на введеній їм території вирубали понад 18 тисяч дерев. Збитки, завдані державі, оцінюються у суму понад 98 мільйонів гривень.

У службовій недбалості прокурори обвинувачують в.о. директора держпідприємства, головного інженер, в.о. головного лісничого, старшого майстра лісу, майстра лісу та трьох лісничих.

Їм повідомили про підозру за ч.2 ст. 367 КК України. Якщо вину службовців доведуть у суді, їм загрожує від двох до п'яти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штраф від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові прокуратура повідомила про підозру двом чоловікам, які вирубували дерева в Олексіївському лугопарку. Суму збитку оцінили в 400 тисяч гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися