У Харківську область призначили нового архітектора

Новим відповідальним за містобудування і проєктування став 34-річний Антон Коротовських

У Харківській області з'явився новий архітектор, якого не могли призначити більше пів року. В результаті пошуків губернатор Олексій Кучер вибрав молодого Антона Коротовських, пише пресслужба ХОДА.

Посада містобудівник отримав вчора, 17 серпня. Але контракт з ним підписаний тільки до кінця карантину.

У 2018 році Коротовських подавав декларацію. В якій говориться, що він був депутатом Пісочинської сільради та був власником 40% архітектурно-проектного бюро "Атріум".

Також відомо, що у нового головного архітектора є 10 соток землі в Пісочині, а також 7,5 сотками землі володіє його дружина. Крім того, у неї є 15 соток землі в Печенігах та квартира в Донецькій області. А ще вона зараз будує будинок в Пісочині загальною площею 124 квадрати.

Антон Коротовських написав ще в декларації про Volvo V-40 1998 року випуску, який належить його родичці Людмилі Коротовських.

За 2017 рік чиновник отримав в архітектурно-проектному бюро 48 тисяч гривень, його дружина заробила 38 тисяч гривень, поки працювала в Інституті терапії імені Любові Малої. Готівкою в Антона Коротовських було 250 тисяч гривень, а у дружини 300 тисяч гривень.

Згідно з даними Youcontrol, восени 2019 року проєктне бюро "Атріум" виграло тендер на розробку проєкту амбулаторії в селі Артемівка (Печенізький район Харківської області) на суму 169 тисяч гривень.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, затриманий за підозрою у хабарництві директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрій Винниченко вийшов під заставу. Відзначається, що за чиновника внесли 630 600 гривень застави, який йому визначив альтернативою взяттю під варту Вищий антикорупційний суд. Примітно, що директора підозрюють у шахрайському заволодінні 1,32 млн грн. Виходить, що сума для виходу Винниченко з СІЗО дорівнює практично половини необхідної їм хабарі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися