У Харкові залучать ще кілька лікарень для лікування коронавірусу

З COVID-19 будуть боротися ще в чотирьох місцях

У Харкові для боротьби з коронавірусів залучать ще чотири медичні установи. Про це повідомляє пресслужба ХОДА з посиланням на заступника голови ХОДА Тараса Пастуха.

У лікуванні від COVID-19 братимуть участь чотири лікарні. У ХОДА впевнені, що це допоможе створити 555 додаткових ліжок для людей з підтвердженим діагнозом.

Чиновник переконаний, що зараз в медичних установах регіону лікується 529 осіб. При цьому переважна більшість пацієнтів допомагають в обласній інфекційку, через що вона переповнена. У ХОДА є два способи, щоб розв'язувати цю проблему: створити відділення інтенсивної терапії, а також під'єднати харківські лікарні.

"На цей час координація з містом абсолютно робоча. З інфекційки в міські лікарні переводять тих, хто вже отримав перший негативний ПЛР-тест, але ще повинен пройти лікування від пневмонії. При потребі також забирають з підтвердженим коронавірусом. За додаткових ліжок - це будуть обласна лікарня, окремий корпус, і травматологія, а з міських - лікарня №18 та додадуться ліжка в 17-й ", - зазначив Тарас Пастух.

Чиновник додав, що зараз в інфекційку досить персоналу. Але після передачі ліжок з дитячої лікарні в медустанову збираються набрати нових співробітників. До роботи збираються залучити випускників медичних вишів і фахівців з наукових кафедр.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області відзначається 6360 випадки зараження. Станом на вчора було 6156 заражених коронавірусів. Всього за час епідемії 162 людини померло, 2714 осіб одужали. За добу 1 померлий.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися