Стало відомо, скільки харківська міськрада витратить на люки і зливнівки

До Харкова хочуть купити 140 люків і 200 дощоприймачів

Харківська міська влада збирається придбати 140 штук люків різних видів і 200 штук зливнівок. Про це стало відомо з сайту державних закупівель ProZorro, пише Depo.Харків

Комунальне підприємство "Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації" набуватиме люки та дощоприймачі за 1,071 мільйон гривень.

За документації, люки зроблені з чавуну. 40 штук куплять одного типу, 100 - іншого, вони будуть трохи різні за розміром і здатності витримувати навантаження. Висота двох видів складе 12 см, діаметр лазу одного - 59,5 см, інший - 60 см. Частина люків здатна витримати 40,7 тонни навантаження, частина - 25,5 тонни. Зливнівки також будуть чавунні та здатні витримати навантаження до 25 тонн.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові 13 липня був сильний дощ. Користувачі соцмереж і месенджерів почали публікувати наслідки рясних опадів. Так, в районі залізничного вокзалу машини на дорогах тонули в воді по самі колеса.
Багато жителів міста писали, що з таким катаклізмом не справляються зливнівки, бо їх мало. На думку частини жителів винні ще масові забудови. Навколо нових будинків не встигають обладнати ландшафт так, щоб воді було куди йти після дощу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися