У Харкові пройшла презентація книги про Катинську трагедію, яку приурочили до 23 серпня

Автор книги Валерій Снегірьов каже, що книга написана не тільки, щоб пам'ятали, а й для боротьби з російською пропагандою

У Харкові та ще п'яти містах сходу України пройшла презентація книги Валерія Снегірьова "Старобільське відлуння Катинської трагедії" про розстріл польських громадян у 1940 році. Автор розповів "Коментарям", що її вихід пристосований до Дня пам'яті жертв сталінізму і нацизму, який святкується 23 серпня, як і День міста Харкова.

Він додав, що презентація пройшла в харківському "Накипіло" 18 серпня. Далі Валерій Снегірьов відвідав п'ять міст Луганської області: Кремінну, Сєвєродонецьк, Старобільськ, Новопсков і Сватове.

Автор заявив, що книгу написав не тільки з метою зберегти народну пам'ять, але і для протидії російській пропаганді на сході України. РФ використовує міфи про Другу світову війну з метою створити хаос серед українського населення.

Валерій Снегірьов є старшим викладачем кафедри соціальних гуманітарних дисциплін Луганської академії внутрішніх справ, який працює над проблематикою Другої світової війни. Історик, полковник МВС у запасі, лауреат всеукраїнської премії "Смарагдова ліра".

Довідка "Коментарів": Катинський розстріл (польск. Zbrodnia katyńsk) - узагальнена назва військового злочину, масової страти польських громадян, яку зробили органи НКВС СРСР по абсолютно секретним наказом партійно-державного керівництва СРСР (рішення Політбюро ЦК ВКП (б) від 5 березня і 5 квітня 1940 року) одночасно в декількох місцях - головним чином в Катинському лісі (під селом Катинь Смоленської області), в тюрмі міста Калінін (нині Твер) і в Харкові навесні 1940 року.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в центрі Харкова, на площі Свободи, 5 серпня пройшла акція "Список Сандармоху", яка була присвячена жертвам сталінського терору.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися